Et grin om dagen holder lægen væk

Scenen for Trivsel

Et grin om dagen holder lægen væk eller 7 gode grunde til at få sig et godt grin hver dag.

Det er lavet utallige undersøgelser, som alle viser at latter er godt for os. Her er bare nogle af grundene til, at vi bør le mere.

1.Styrket immunforsvar:
Negative tanker og følelser svækker immunforsvaret mens positive tanker og latter øger antallet af hvide blodlegemer og styrker immunforsvaret, vi får derfor nemmere ved at bekæmpe virus og bakterier.

2.Naturlig smertestiller:
Latter øger niveauet af endorfiner som er kroppens naturlige smertestillende, vi bliver derfor smertestillet og opkvikket, hvilket gør, at vi kommer i meget bedre humor, og ser lysere på tingene. Lungekapaciteten øges: Latter udvider vores kar og øger lungekapaciteten og oxygenniveauet i blodet. Har du allergi, astma eller bronkitis, er det utroligt sundt med et godt grin.

3.God motion:
Latter er god motion på linje med roning eller jogging. Det øger blodtilførslen til muskler og organer. Puls og blodtryk øges som ved kredsløbstræning, og vi får en bedre fordøjelse.

4.Forbedrer kreativiteten og indlæringsevnen:
Flere undersøgelser har vist at latter giver øget kreativitet, koncentration og indlæringsevne.

5.Øget velvære:
Latter gør dig mere positiv og mindre irriteret. Latter er særdeles godt mod depression, angst og søvnbesvær.

6.Afhjælper stress:
Latter giver ro, harmoni og afspænding – og er dermed en af de bedste metoder til at afhjælpe stress. Du får automatisk et mere positivt livssyn – de store problemer virker hurtigt meget mindre!

7.Du virker yngre og mere tiltrækkende:
Et smilende ansigt virker tiltrækkende i sig selv. Men latter er også træning af muskulaturen i ansigtet. Den strammer op og gør mimikken mere levende. Øget blodtilførsel giver næring og glød.

 

Administrator

Der er lukket for kommentarer.